Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Invulformulier behoefte openbaar vervoer in Zwaagdijk-West

Bent u van plan gebruik te maken van openbaar vervoer (ov) in Zwaagdijk-West?

Wat is de reden dat u gebruik van het ov wilt/moet maken?

Hoe vaak wilt u gebruik maken van het ov?

Wanneer/welke tijd zou u gebruik willen maken van het ov?

Uw postcode en huisnummer

Uw leeftijd

Opmerkingen:———————————————————————————————————————–

April 2021

In maart zijn er raadsvragen gesteld door Siem Zeilemaker (PWF) i.v.m. openbaar vervoer. De vragen en de reactie kunt u hier terug lezen.


———————————————————————————————————————–

Geregeld wordt de vraag gesteld waarom er geen Openbaar vervoer (meer) is in Zwaagdijk-West. Ook is deze wens naar voren gekomen uit o.a. de bewonersavond. A.d.h.v. deze behoefte aan OV is er vanuit de dorpsraad een werkgroep opgesteld met een dorpsraadlid en inwoners.

De werkgroep heeft hier vorig jaar april, met de gemeente Medemblik, een bespreking over gehad. Over alle ons omringende wegen lopen busverbindingen behalve in Zwaagdijk-West. Het advies was om in contact te treden met Connexxion en de provincie voor een onderzoek naar een mogelijkheid tot een extra halte bij, bijvoorbeeld, de kerk, vanuit een al bestaande buslijn. De gemeente zou onze vraag ondersteunen.

Uit het contact met Connexxion is gebleken dat het waarschijnlijk een niet rendabele stop zou worden wegens zowel te weinig reizigers alsmede oponthoud van een bestaande lijn, wat niet kan worden ingepast. Vervolgens hebben we een gesprek gehad met de burgemeester en een wethouder. Die stelde voor een onderzoek te doen naar de behoefte in Zwaagdijk-West en vervolgens in kaart te brengen welke kleinere dorpskernen ook geen OV hebben. Vervolgens de mogelijkheid onderzoeken naar de potentie van een buurtbus. Een doelstelling van de gemeente is om o.a. Een verbinding te creĆ«ren naar het nieuwe zwembad in Wervershoof. Door de situatie met Corona werden alle buurtbussen stop gezet, wat tot op heden nog speelt. We zijn voornemens om weer contact op te nemen met de wethouder.