Meester Derrikspark

PROJECTPLAN (juli 2020)

De werkgroep Meester Derrikspark heeft een projectplan opgesteld v.w.b. de herinrichting, deze kunt u hier inzien.

———————————————————————————————————————–

Ongeveer 12 jaar geleden is het park aangelegd voor recreatie voor de inwoners. Door de aanpassing aan de Westfrisiaweg en het achterstallige onderhoud is er van het park nog weinig over. Onkruid overwoekerd het park en het ziet er verwaarloosd uit.
Naar aanleiding van een inventarisatie onder de inwoners van Zwaagdijk-West, in 2017, is de kernvisie ontstaan. Hierin is een scala aan activiteiten en wensen opgenomen. Eén van de punten is de totale renovatie van het Mr. Derrikspark van graspark naar een eco-park waarin de leefbaarheid van alle bewoners centraal staat. Kinderen kunnen hier dan spelen of vissen op een van de vlonders langs het water, jeugd en volwassenen hun conditie verbeteren op het bewegingstraject en ouderen en minder validen wandelen of uitrusten op een van de picknickbankjes en genieten van de bloemenweelde. Honden kunnen vrijelijk rennen binnen een afgebakende zone zodat hun baasje zich niet ongerust hoeft te maken. In overleg met de gemeente is een indeling gemaakt van het park in vijf onderwerpen: fruittuin, dorpstuin, bloementuin, hondenuitlaatgebied en bewegingsparcour.
Om dit geheel te bekostigen is de stichting “Vrienden van het Meester Derrikspark” opgericht. De start van de renovatie zal medio 2020 zijn.
Wilt u de ontwikkelingen volgen en/of vrienden van het park worden, kijk dan op de facebookpagina van het Meester Derrikspark https://www.facebook.com/meester.derrikspark.1 ______________________________________________________________________