Meester Derrikspark

Mei 2021

Zwaagdijk-West in beweging!

…Althans bijna! Want afgelopen week is in sneltreinvaart het veelzijdige bewegingstraject neergezet in ons steeds mooier wordende Meester Derrikspark. Wat een indrukwekkende operatie was dat! Vakkundig en snel werden de beweegonderdelen binnen een dag geplaatst. De grond moet nog even indrogen en ook eromheen zal het allemaal opgeknapt gaan worden, maar het belangrijkste deel staat. Kom snel een kijkje nemen en vergeet je sportkleding niet.

Bij ieder onderdeel staat een plaatje, waarop staat waar het apparaat voor dient. Zo kan je diverse spiergroepen trainen. Ook is er een apparaat voor minder-validen, wordt er een trapje aangelegd op de heuvel en komt er struikgewas om het beweegtraject heen. Geschikt voor individuen en groepstrainingen dus. We hopen dat er veel gebruik van gemaakt gaat worden!

Dit is na de fruittuin het volgende onderdeel van de renovatie van het meester Derrikspark. De komende maanden zal het er steeds mooier en mooier uit gaan zien!
——————————————————————————————————————————— APRIL 2021

Voor de Zwaagdijkers,

Voor ons, kinderen van Meester Derriks, was het een enorme verrassing om (toevallig!) de Facebookpagina te zien die aan het park gewijd is.
Wat een overweldigende hoeveelheid informatie en foto’s en wat een enthousiasme spreekt uit de pagina. En zoveel vrijwilligers in touw op hun vrije zaterdag! Het is hartverwarmend.
Dat onze vaders naam voortleeft in dit prachtige project, vervult ons met grote dankbaarheid.

Op 7 mei 2020 waren we met 11 familieleden samen in het park. We hadden juist onze zus Saskia begraven op het kerkhof, bij onze ouders. Vanwege de corona-maatregelen (de lockdown was heel streng) konden we nergens terecht maar één van ons kwam op het briljante idee om naar het Meester Derrikspark te gaan. Klapstoeltjes, koffie en broodjes mee. De zon scheen.
Gelukkig hebben we geen boa gezien.
Het park gaf ons de gelegenheid om nog wat met elkaar te praten en elkaar te troosten, voordat we ieder naar onze woonplaats terugkeerden.
Het deed ons goed, alleen al het feit dat het park er was!.
En kort daarna kwam er een renovatieplan, zoals we nu kunnen lezen op Facebook. Wat een geweldige verrassing!

Mochten wij op een of andere manier een bijdrage kunnen leveren, dan horen we dat graag!

Met hartelijke groet,

Lidwien Derriks, mede namens Theo, Mechtild en Trix.
——————————————————————————————————————————–
NOVEMBER 2020

Aan de hondenbezitters… …van Zwaagdijk-West. Het park wordt vaak gebruikt voor de bewoners met honden. Het is een heerlijke plek om te wandelen en dat willen we met de plannen nog verbeteren. Dat betekent uiteindelijk minder vrijheid voor de hond , maar wel veelzijdiger wandelingen. Voor begin 2021 staat op de planning om ook aanpassingen te doen aan het hondenbos. Zo zijn er al twee buizen geplaatst, welke uiteindelijk een speelheuveltje gaan vormen voor de honden. Wij zijn zeer benieuwd naar jullie ideeën en suggesties hoe we het hondenbos (links op het grootste eiland) aantrekkelijk kunnen maken. Laat daarom van je horen via een bericht aan meesterderrikspark@gmail.com

——————————————————————————————————————————– START UITVOERING OPWAARDERING

22 september 2020:
De wandelaars is het vast opgevallen, maar sinds dit weekend is er begonnen aan de renovatie van het Meester Derrikspark in Zwaagdijk-West. Er wordt vol enthousiasme gewerkt aan de aanleg van de fruittuin. Achter de schermen wordt er aan de plannen door gewerkt. Hou de facebookpagina van het park in de gaten voor meer updates en foto’s.

PROJECTPLAN (juli 2020)

De werkgroep Meester Derrikspark heeft een projectplan opgesteld v.w.b. de herinrichting, deze kunt u hier inzien.

———————————————————————————————————————–

Ongeveer 12 jaar geleden is het park aangelegd voor recreatie voor de inwoners. Door de aanpassing aan de Westfrisiaweg en het achterstallige onderhoud is er van het park nog weinig over. Onkruid overwoekerd het park en het ziet er verwaarloosd uit.
Naar aanleiding van een inventarisatie onder de inwoners van Zwaagdijk-West, in 2017, is de kernvisie ontstaan. Hierin is een scala aan activiteiten en wensen opgenomen. Eén van de punten is de totale renovatie van het Mr. Derrikspark van graspark naar een eco-park waarin de leefbaarheid van alle bewoners centraal staat. Kinderen kunnen hier dan spelen of vissen op een van de vlonders langs het water, jeugd en volwassenen hun conditie verbeteren op het bewegingstraject en ouderen en minder validen wandelen of uitrusten op een van de picknickbankjes en genieten van de bloemenweelde. Honden kunnen vrijelijk rennen binnen een afgebakende zone zodat hun baasje zich niet ongerust hoeft te maken. In overleg met de gemeente is een indeling gemaakt van het park in vijf onderwerpen: fruittuin, dorpstuin, bloementuin, hondenuitlaatgebied en bewegingsparcour.
Om dit geheel te bekostigen is de stichting “Vrienden van het Meester Derrikspark” opgericht. De start van de renovatie zal medio 2020 zijn.
Wilt u de ontwikkelingen volgen en/of vrienden van het park worden, kijk dan op de facebookpagina van het Meester Derrikspark https://www.facebook.com/meester.derrikspark.1 ______________________________________________________________________