Meester Derrikspark

Meester Derrikspark

Tijdens de jaarvergadering van de Dorpsraad (17 mei 2023) is het jaarverslag van het Meester Derrikspark 2022 gepresenteerd. Het is hier terug te lezen.


We zullen in het voorjaar van 2024 een evenement voor alle inwoners organiseren in het Meester Derrikspark.

Wilt u bijdragen aan het onderhoud van het park? Dat kan via onderstaande QR of door te doneren.

————————————————–

Oktober 2021

Beste inwoner,

Reminder voor de feestelijke opening van het Meester Derrikspark, waar iedereen voor is uitgenodigd én waar iets leuks te doen is voor alle leeftijden!

We zien jullie graag op 10 oktober tussen 13.30-16.30 uur. Het programma is te lezen op de flyer.

Deelnemen aan de activiteiten: Voor kinderen (6-14 jaar) hebben we een leuke puzzeltocht door het park. Ook is er een springkasteel, kan je pony rijden en is er een heuse Halloweentafel. Hiervoor hoef je je niet op te geven.

Waar je je wel voor moet/kan aanmelden – Tai Chi workshop (14 uur) – Galanetic workshop (14.30 uur) – Fitness workshop (15.15 uur) Aanmelden via meesterderrikspark@gmail.com
Tot zondag!

Werkgroep Mr Derrikspark Simone, Cees, Chris, Els, Stephan en Robert-Jan


Mei 2021

Beste buurtgenoten,

Zoals vorige week al gemeld is de renovatie van het Mr Derrikspark in volle gang. Daarom zijn we nu op zoek naar mensen die ons zo nu en dan willen helpen met het onderhoud van het park.
Wanneer zou je kunnen helpen?
We hebben een formulier gemaakt met alle data waarop we van plan zijn het onderhoud te gaan doen. Dit zijn zaterdagochtenden van 9.30 tot 11.15 uur. Zou je ons eens of vaker willen en kunnen helpen? Geef dit dan aan op het formulier: Zie deze link.

Als je er niet uitkomt, dan volstaat een mail naar meesterderrikspark@gmail.com.

Waarom zou je helpen?
Dat is een goede vraag! Natuurlijk profiteren we allemaal tijdens onze wandeling door het park, als het park multifunctioneel is en het er prachtig uit ziet. Maar er is meer. Zo is helpen erg gezellig, leer je nieuwe buurtgenoten kennen, spreek je elkaar weer wat langer en, niet te vergeten, krijg je koffie of thee met koek geserveerd door Els en Cees.

Wat neem je mee?
We zouden het waarderen als je aankomt met een of meer van de volgende materialen: schep, hark, schoffel, kantenmaaier of benzinemaaier. We verzamelen bij de fruittuin.

We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Zien we je binnenkort?

Dank,
Simone, Chris, Cees, Stephan en Robert-Jan
Werkgroep Meester Derrikspark
————————————————————————————————————————–

Zwaagdijk-West in beweging!

…Althans bijna! Want afgelopen week is in sneltreinvaart het veelzijdige bewegingstraject neergezet in ons steeds mooier wordende Meester Derrikspark. Wat een indrukwekkende operatie was dat! Vakkundig en snel werden de beweegonderdelen binnen een dag geplaatst. De grond moet nog even indrogen en ook eromheen zal het allemaal opgeknapt gaan worden, maar het belangrijkste deel staat. Kom snel een kijkje nemen en vergeet je sportkleding niet.

Bij ieder onderdeel staat een plaatje, waarop staat waar het apparaat voor dient. Zo kan je diverse spiergroepen trainen. Ook is er een apparaat voor minder-validen, wordt er een trapje aangelegd op de heuvel en komt er struikgewas om het beweegtraject heen. Geschikt voor individuen en groepstrainingen dus. We hopen dat er veel gebruik van gemaakt gaat worden!

Dit is na de fruittuin het volgende onderdeel van de renovatie van het meester Derrikspark. De komende maanden zal het er steeds mooier en mooier uit gaan zien!
——————————————————————————————————————————— APRIL 2021

Voor de Zwaagdijkers,

Voor ons, kinderen van Meester Derriks, was het een enorme verrassing om (toevallig!) de Facebookpagina te zien die aan het park gewijd is.
Wat een overweldigende hoeveelheid informatie en foto’s en wat een enthousiasme spreekt uit de pagina. En zoveel vrijwilligers in touw op hun vrije zaterdag! Het is hartverwarmend.
Dat onze vaders naam voortleeft in dit prachtige project, vervult ons met grote dankbaarheid.

Op 7 mei 2020 waren we met 11 familieleden samen in het park. We hadden juist onze zus Saskia begraven op het kerkhof, bij onze ouders. Vanwege de corona-maatregelen (de lockdown was heel streng) konden we nergens terecht maar één van ons kwam op het briljante idee om naar het Meester Derrikspark te gaan. Klapstoeltjes, koffie en broodjes mee. De zon scheen.
Gelukkig hebben we geen boa gezien.
Het park gaf ons de gelegenheid om nog wat met elkaar te praten en elkaar te troosten, voordat we ieder naar onze woonplaats terugkeerden.
Het deed ons goed, alleen al het feit dat het park er was!.
En kort daarna kwam er een renovatieplan, zoals we nu kunnen lezen op Facebook. Wat een geweldige verrassing!

Mochten wij op een of andere manier een bijdrage kunnen leveren, dan horen we dat graag!

Met hartelijke groet,

Lidwien Derriks, mede namens Theo, Mechtild en Trix.
——————————————————————————————————————————–
NOVEMBER 2020

Aan de hondenbezitters… …van Zwaagdijk-West. Het park wordt vaak gebruikt voor de bewoners met honden. Het is een heerlijke plek om te wandelen en dat willen we met de plannen nog verbeteren. Dat betekent uiteindelijk minder vrijheid voor de hond , maar wel veelzijdiger wandelingen. Voor begin 2021 staat op de planning om ook aanpassingen te doen aan het hondenbos. Zo zijn er al twee buizen geplaatst, welke uiteindelijk een speelheuveltje gaan vormen voor de honden. Wij zijn zeer benieuwd naar jullie ideeën en suggesties hoe we het hondenbos (links op het grootste eiland) aantrekkelijk kunnen maken. Laat daarom van je horen via een bericht aan meesterderrikspark@gmail.com


——————————————————————————————————————————– START UITVOERING OPWAARDERING

22 september 2020:
De wandelaars is het vast opgevallen, maar sinds dit weekend is er begonnen aan de renovatie van het Meester Derrikspark in Zwaagdijk-West. Er wordt vol enthousiasme gewerkt aan de aanleg van de fruittuin. Achter de schermen wordt er aan de plannen door gewerkt. Hou de facebookpagina van het park in de gaten voor meer updates en foto’s.












PROJECTPLAN (juli 2020)

De werkgroep Meester Derrikspark heeft een projectplan opgesteld v.w.b. de herinrichting, deze kunt u hier inzien.

———————————————————————————————————————–

Ongeveer 12 jaar geleden is het park aangelegd voor recreatie voor de inwoners. Door de aanpassing aan de Westfrisiaweg en het achterstallige onderhoud is er van het park nog weinig over. Onkruid overwoekerd het park en het ziet er verwaarloosd uit.
Naar aanleiding van een inventarisatie onder de inwoners van Zwaagdijk-West, in 2017, is de kernvisie ontstaan. Hierin is een scala aan activiteiten en wensen opgenomen. Eén van de punten is de totale renovatie van het Mr. Derrikspark van graspark naar een eco-park waarin de leefbaarheid van alle bewoners centraal staat. Kinderen kunnen hier dan spelen of vissen op een van de vlonders langs het water, jeugd en volwassenen hun conditie verbeteren op het bewegingstraject en ouderen en minder validen wandelen of uitrusten op een van de picknickbankjes en genieten van de bloemenweelde. Honden kunnen vrijelijk rennen binnen een afgebakende zone zodat hun baasje zich niet ongerust hoeft te maken. In overleg met de gemeente is een indeling gemaakt van het park in vijf onderwerpen: fruittuin, dorpstuin, bloementuin, hondenuitlaatgebied en bewegingsparcour.
Om dit geheel te bekostigen is de stichting “Vrienden van het Meester Derrikspark” opgericht. De start van de renovatie zal medio 2020 zijn.
Wilt u de ontwikkelingen volgen en/of vrienden van het park worden, kijk dan op de facebookpagina van het Meester Derrikspark https://www.facebook.com/meester.derrikspark.1 ______________________________________________________________________