Meester Derrikspark

NOVEMBER 2020

Aan de hondenbezitters… …van Zwaagdijk-West. Het park wordt vaak gebruikt voor de bewoners met honden. Het is een heerlijke plek om te wandelen en dat willen we met de plannen nog verbeteren. Dat betekent uiteindelijk minder vrijheid voor de hond , maar wel veelzijdiger wandelingen. Voor begin 2021 staat op de planning om ook aanpassingen te doen aan het hondenbos. Zo zijn er al twee buizen geplaatst, welke uiteindelijk een speelheuveltje gaan vormen voor de honden. Wij zijn zeer benieuwd naar jullie ideeën en suggesties hoe we het hondenbos (links op het grootste eiland) aantrekkelijk kunnen maken. Laat daarom van je horen via een bericht aan meesterderrikspark@gmail.com

——————————————————————————————————————————– START UITVOERING OPWAARDERING

22 september 2020:
De wandelaars is het vast opgevallen, maar sinds dit weekend is er begonnen aan de renovatie van het Meester Derrikspark in Zwaagdijk-West. Er wordt vol enthousiasme gewerkt aan de aanleg van de fruittuin. Achter de schermen wordt er aan de plannen door gewerkt. Hou de facebookpagina van het park in de gaten voor meer updates en foto’s.

PROJECTPLAN (juli 2020)

De werkgroep Meester Derrikspark heeft een projectplan opgesteld v.w.b. de herinrichting, deze kunt u hier inzien.

———————————————————————————————————————–

Ongeveer 12 jaar geleden is het park aangelegd voor recreatie voor de inwoners. Door de aanpassing aan de Westfrisiaweg en het achterstallige onderhoud is er van het park nog weinig over. Onkruid overwoekerd het park en het ziet er verwaarloosd uit.
Naar aanleiding van een inventarisatie onder de inwoners van Zwaagdijk-West, in 2017, is de kernvisie ontstaan. Hierin is een scala aan activiteiten en wensen opgenomen. Eén van de punten is de totale renovatie van het Mr. Derrikspark van graspark naar een eco-park waarin de leefbaarheid van alle bewoners centraal staat. Kinderen kunnen hier dan spelen of vissen op een van de vlonders langs het water, jeugd en volwassenen hun conditie verbeteren op het bewegingstraject en ouderen en minder validen wandelen of uitrusten op een van de picknickbankjes en genieten van de bloemenweelde. Honden kunnen vrijelijk rennen binnen een afgebakende zone zodat hun baasje zich niet ongerust hoeft te maken. In overleg met de gemeente is een indeling gemaakt van het park in vijf onderwerpen: fruittuin, dorpstuin, bloementuin, hondenuitlaatgebied en bewegingsparcour.
Om dit geheel te bekostigen is de stichting “Vrienden van het Meester Derrikspark” opgericht. De start van de renovatie zal medio 2020 zijn.
Wilt u de ontwikkelingen volgen en/of vrienden van het park worden, kijk dan op de facebookpagina van het Meester Derrikspark https://www.facebook.com/meester.derrikspark.1 ______________________________________________________________________